Interior architecture and design students reinvent the spaces of the CSU Early Childhood Center

0


“In the design industry, your ideas are not always chosen and you have to contribute and support the visions of others,” added Scolere. “To reflect industry practice, the learning process was both competitive and collaborative. “

During their direct observations, the students noticed that teachers did not often work at individual desks in their office space; most of the available surfaces were used to stack piles of papers and other items. But teachers said they appreciated having common spaces where they could place family photos and other personal items. Some didn’t want to give up their workstations for laptops, Hamlyn said. The students therefore had to find a balance in the new room, offering a combination of swivel spaces for individual work and spaces for group collaboration, with lockers and shelves for personal items.

Library / Resource Center

For the new Freeberg family library and parent resource center, Vigil said his group incorporated elements of nature and biophilic design into the new space, creating separate areas for individual and group activities for a variety. of ages. Rooted Connections’ design concept is focused on enhancing an integrated community and featured materials such as wood, and even a set of tree-like shelves.

Throughout the process, teams used building information modeling software to provide ECC stakeholders with a variety of rendered views to critique. The team that designed the new teachers’ office space reused all the existing furniture to create a more collaborative workspace, saving as much as possible of the Freeberg funding for the purchase of new books for the library.

“We were calling for quotes on things like painting, because at the end of the day it was a real project, and we wanted to give them a good budget to work on,” said fourth-year student Zabrina Maxwell.


Leave A Reply

Your email address will not be published.